CARRILET guanya la VI convocatòria del PREMI DE INVESTIGACIÓ en Salut Mental Infantil i Juvenil

Carrilet guanya el VI Premi de Investigació en Salut Mental Infantil i Juvenil convocat per la Revista de Psicopatología y Salud Mental del niño y del adolescente i patrocinat per l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat amb el treball titulat:

Ús de la imitació en psicoteràpia psicoanalítica amb un nen amb trastorn de l’espectre autista greu: efectes de la interacció social recíproca

L’estudi s’ha dut a terme al Servei de Recerca i Formació de Carrilet.

Les autores del treball han estat: Dra. Eulàlia Arias Pujol, Elena Fieschi Viscardi, Dra. Júlia Miralbell Blanch, Cristina Castelló Torra, Anna Solevila i Jané, la catedràtica de Metodologia de les Ciències del Comportament de la Universitat de Barcelona Mª Teresa Anguera i Argilaga i Marina Mestres Martorell, membres de l’equip de recerca Carrilet o col·laboradores.

En aquesta convocatòria anual de la Revista de la Fundació Orienta es premia els treballs de investigació relacionats amb la salut mental infanto-juvenil, que destaquin pel seu caràcter novedós, pel rigor metodològic, la claredat en l’exposició i la seva aplicabilitat.

Enguany, el jurat presidit honoríficament per la Il·lustríssima Sra. Lluïsa Moret i Sabidó, Alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, i integrat pel Sr. Alfons Icart (President), Dr. Alberto Lasa, Dr. Juan Manzano, Dra. Mercè Mitjavila, Dr. Francisco Palacio Espasa, Dr. Manel Salamero, Dr. Jorge Tizón i Dra. Eulàlia Torras, després d’una valoració en dues rondes dels treballs presentats, van decidir atorgar el VI Premi a l’equip de Carrilet.

En el treball premiat s’ha aplicat la metodologia observacional per investigar el procés de psicoteràpia d’orientació psicoanalítica amb un nen amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) greu.

Els infants amb TEA presenten dificultats en la capacitat empàtica i de relació amb els altres. Estudis previs suggereixen un dèficit primari en la capacitat de imitació i en el funcionament del sistema de les neurones mirall.

Els resultats de l’estudi premiat apunten en la direcció que la psicoteràpia psicoanalítica afavoreix els processos de diferenciació i que la imitació estimula la relació. En conclusió, que l’ús de la imitació en un context terapèutic millora les capacitats de interacció i representa una opció recomanable per al tractament de nens pre-verbals i amb TEA.

El lliurament del premi va tenir lloc a Sant Boi de Llobregat, el dia 14 de novembre, dins del marc de l’Acte de Celebració del 40è. aniversari de la Fundació Orienta.

0 Respostes a “CARRILET guanya la VI convocatòria del PREMI DE INVESTIGACIÓ en Salut Mental Infantil i Juvenil”


  1. Cap Comentari

Afegeix un Comentari

He llegit la política de protecció de dades i accepto les condicions